Gratis gesprek notaris

7 maart 2020 - Leestijd: 3 minuten

Gratis gesprek notaris

Waarom in gesprek met de notaris?

De meeste mensen in Nederland komen een paar keer in hun leven bij de notaris. Soms is het duidelijk dat je een notaris nodig hebt, bijvoorbeeld als je een huis koopt of een BV wilt oprichten. Soms is dat nog niet helemaal duidelijk. Dan wil je eigenlijk eerst meer informatie. Heb ik een notaris nodig? En wat gaat die notaris dan voor mij doen? Er zijn verschillende redenen voor een gesprek met de notaris.

7 redenen voor een gratis gesprek met de notaris

  1. is het voor mij handig en nodig om een testament op te stellen?
  2. is mijn (oude) testament nog goed?
  3. is een levenstestament voor mij goed en verstandig?
  4. moet ik een nalatenschap (zuiver) aanvaarden? En wat zijn de risico’s?
  5. hoe kan ik de eigen bijdrage in een verzorgingstehuis beperken?
  6. Wat is het verschil tussen een testament en een levenstestament?
  7. Wat is een goed testament voor samenwoners met kinderen?
“Een goed gesprek met de notaris kan heel verhelderend werken.”

In dit artikel bespreken we verschillende manieren waarop je in contact kunt komen met de notaris.

Bellen met de notaris

Als eerste is er de mogelijkheid om te bellen met een (plaatselijke) notaris. Je kunt een telefoonnummer van een lokale notaris opzoeken, maar je kunt ook bellen met de notaristelefoon. De notaristelefoon is een initatief van de KNB, de organisatie waar alle notarissen in Nederland bij zijn aangesloten.

Bij de notaristelefoon werken kandidaat-notarissen en notarissen die af en toe dienst hebben. Het telefoonnummer van de notaristelefoon is 0900-3469393. De notaristelefoon is iedere werkdag bereikbaar van 9.00 uur tot 14.00 uur. Er zijn wel kosten aan verbonden: de notaristelefoon kost € 0,80 per minuut.

Notarisinformatie zoeken op Google

Natuurlijk ga je ook op internet zoeken als je informatie nodig hebt over een notarieel onderwerp. Over het algemeen is er heel veel goede informatie te vinden, maar niet altijd is goed te onderscheiden welke informatie voor jou zinvol is. Daarom kom je waarschijnlijk toch tot de conclusie dat het goed is om eens met de notaris in gesprek te gaan.

Een persoonlijk gesprek met de notaris

De beste manier om notariële informatie te verzamelen is een persoonlijk gesprek met je eigen notaris. Als je met de notaris in gesprek gaat is het belangrijk om te weten wat de kosten zijn van het gesprek. Veel mensen denken dat iedere notaris verplicht is om een half uur gratis advies te geven. Dit is niet het geval. Er zijn notarissen die wel een gratis adviesgesprek aanbieden. Daarom kun je op onze site bij alle notarissen in Nederland aanvragen wat de kosten zijn voor een eerste vrijblijvende bespreking. Je kunt je aanvraag indienen en duidelijk aangeven waar de bespreking over gaat. Zo weet je van tevoren wat de kosten zijn, zodat je achteraf niet wordt verrast!

Tot slot

Op onze site worden notarissen met elkaar vergeleken. Je kunt bij ons een notaris selecteren die ruime openingstijden hanteert, die goede beoordelingen op internet heeft en waar een digitale bespreking ook tot de mogelijkheden behoort. Zo vind je altijd een notaris die bij jouw situatie past.


Nu actie ondernemen:


Laatst gezocht:

    Ook interessant: