Over ons: kwaliteit van notarissen vergelijken!

19 september 2017 - Leestijd: 2 minuten

Tarieven vergelijken

Het doel van eenGoedeNotaris.nl is simpel: maak het klanten zo eenvoudig mogelijk om een offerte bij een goede notaris op te vragen. In 1999 zijn de tarieven van de Nederlandse notarissen vrijgegeven. Daarvoor bepaalde de notaris niet zelf welke tarieven hij rekende. Je betaalde bij iedere notaris in Nederland hetzelfde. Er zijn notarissen die vinden dat dit eigenlijk beter is. Ook in bijvoorbeeld Belgie en Duitsland zijn de notariskosten vastgesteld door de overheid. Omdat het in Nederland mogelijk is om tarieven te vergelijken zijn er notariskantoren die lage tarieven vragen. Vaak voor standaarddiensten. Voor de meer specialistische dienstverlening, bijvoorbeeld mediation of estate-planning wordt meestal gewerkt met uurtarieven. Dit doen bijvoorbeeld accountants en advocaten ook vaak. Al snel na 1999 kwamen de eerste offertewebsites voor notarissen online. Op die sites worden notarissen onderling vergeleken, meestal alleen op prijs. De meeste notariskantoren doen niet mee aan deze sites. Als je dus notariskantoor vergelijkt, vergelijk je er maar een paar. Op onze website staan alle notariskantoren van Nederland. Je kunt dus bij alle notarissen een offerte opvragen. www.eengoedenotaris.nl/notarissen/.

Vergelijken kwaliteit

Wat wij in de markt misten is een site die niet alleen de goedkoopste notarissen op een rijtje zet, maar ook kijkt welke notaris het best bij jouw situatie past. Dan gaat het niet alleen om prijs, maar ook om kwaliteit. Wij gaan er vanuit dat mensen niet zozeer op zoek zijn naar de goedkoopste notaris, maar naar een goede notaris. En daar hoort natuurlijk ook een goede prijs bij. En die notarissen kun je vinden op onze website.

Beoordelingen - recensies

Ons eerlijke en transparante systeem zorgt ervoor dat notarissen worden beoordeeld door klanten. Mensen die dus echt ervaring hebben met het notariskantoor. Een kantoor wordt niet alleen beoordeeld op prijs, maar ook op andere zaken. Bijvoorbeeld: was de dienstverlening begrijpelijk? Komt de notaris zijn afspraken na?

Onafhankelijk

Wij zijn onafhankelijk, onpartijdig en niet gelieerd aan een grote partij. Ons doel is om zoveel mogelijk notariskantoren betrokken te houden onze website, maar het is altijd een eigen keuze van een notariskantoor.

Doelstelling

Onze doelstelling is om de grootste offerte- en recensiewebsite voor notarissen in Nederland te worden. Wij zijn gestart in december 2017.

Voor alle vragen over de site, de offerteaanvragen of andere zaken kun je contact opnemen via info@eengoedenotaris.nl.