De Notaris Online

10 december 2018 - Leestijd: 3 minuten

De Notaris Online

De Notaris online

De Notaris Online: waar kan ik online de notaris vinden die ik zoek. Vrijwel alle notariskantoren hebben natuurlijk een eigen website, de meeste websites ook responsive. Er zijn ook sites waar je (een deel van) de notarisdiensten kunt regelen. Een akte ondertekenen via internet zal (nog) niet gaan, hoewel hier wel werk van wordt gemaakt. Vaak kan wel voorbereidend werk worden gedaan. Er zijn verschillende sites waar de notaris online voorbereidend werk laat doen door de cliënt. Soms zijn deze sites eigenaar van een notariskantoor, soms van een tussenpersoon. Hierna worden enkele sites genoemd waarop je zelf notarisdienst kunt afnemen.

Hema notarissen

Er was heel veel om te doen: HEMA ging akten verkopen. Hema verkoopt niet echt notarisdiensten: je kunt alleen een aantal gegevens aanleveren via HEMA.nl. De HEMA stuurt die gegevens door aan een notariskantoor in jouw regio en vervolgens kun je de akte bij dat kantoor tekenen. Vaak tegen een veel voordeliger tarief dan het kantoor je zou berekenen indien je rechtstreeks bij het kantoor een dienst zou afnemen.

Het voordeel van de HEMA notaris is dat het erg goedkoop is. Nadelen van de HEMA notaris zijn er ook. Bijvoorbeeld dat het aanbod zeer beperkt is. Je kunt er alleen een testament en samenlevingscontract afsluiten. Verder zijn er veelal dure kantoren aangesloten en als je iets afwijkt van de standaard moet je bijbetalen. Dit was dan ook een van de kritische geluiden: er zijn notariskantoren die uiteindelijk veel goedkoper zijn dan de HEMA-notarissen.

BV DIRECT

Veel BV’s die in Nederland worden opgericht na tussenkomst van een website. Er zijn een aantal websites die voorbereiden werk doen voor het oprichten van een BV, waaronder BV Direct. Hier vul je een aantal gegevens in en vervolgens stelt de notaris een ontwerpakte voor je op. Deze akte kan vervolgens per volmacht of op het kantoor van de notaris worden getekend. Voor standaarddiensten is dit een goede manier. Het moet wel allemaal standaard zijn. Wil je bijvoorbeeld samenwerken met een andere ondernemer of advies dan werken deze sites niet.

De Echte Notaris

DeEchteNotaris is een samenwerking van aantal grotere notariskantoren in Nederland. Zo is er direct landelijke dekking. Het is wellicht een nieuwe concurrent van Doe Het Zelf Notaris, maar om dat zeker te weten is het nog te vroeg. Een van de slogans is: maximaal digitaal. het voordeel van deze site is dat ze veel diensten aanbieden. De site is echter wat onduidelijk en de recensies zijn overduidelijk fake.

Doe het zelf notaris

Misschien wel een van de eerste websites die online diensten aanbiedt aan voornamelijk particulieren is DOE HET ZELF NOTARIS. De site is een aantal keren vernieuwd en er zijn in iedere regio van Nederland notarissen die meedoen aan deze site. De tarieven zijn laag en er worden standaardakten aangeboden. De site biedt veel soorten dienstverlening en heel veel stichtingen worden opgericht met behulp van DoeHetZelf notaris.

Notaris.com

Notaris.Com is het digitale broertje van VPVA Notarissen. Zij zijn onder meer gevestigd in Ede. Je kunt de zaken digitaal regelen, maar natuurlijk moet je ook nog naar de ‘gewone notaris’.

Notaris Online

Hierboven een kleine (korte) opsomming van bedrijven en diensten die zich laten zich als online notaris. Er zijn er veel meer, die op Google onmiddellijk naar boven komen als je er op zoekt.

Tot slot

Ben je ook een aanbieder van online (notaris)diensten via internet of app stuur ons dan een berichtje. Dan plaatsen we jouw dienst ook op onze site.


Nu actie ondernemen:


Laatst gezocht:

    Ook interessant: