Over ons: kwaliteit van notarissen vergelijken!

10 januari 2020 - Leestijd: 3 minuten

Wat is dit voor site?

Het doel van eenGoedeNotaris.nl is simpel: maak het klanten zo eenvoudig mogelijk om een offerte bij een goede notaris op te vragen.

Cliënten zoeken eerst op internet en bellen of e-mailen daarna een (goede) notaris. Gevoel is daarbij belangrijk: wat is voor mijn situatie een goede notaris?

Wij willen daarom veel breder - en dus ook veel meer dan alleen op prijs - notarisen vergelijken.

Wat wordt er vergeleken op EenGoedeNotaris?

Wij kijken breder dan de prijs: wij willen de Booking.com van het Nederlandse notariaat worden. Dat klinkt ambitieus, maar is echt mogelijk. Wij kijken bijvoorbeeld naar de afstand tot een notariskantoor, met andere woorden: kan ik er op de fiets naar toe?

Ook wordt gekeken naar de notariële specialistenverenigingen: voor sommige diensten heb je een specialist nodig.

Recensies zijn belangrijk en natuurlijk de prijs ook. Maar dan vooral de beoordeling van de cliënt over de prijs: vindt de cliënt dat de notaris een eerlijke prijs vraagt, dat is de graadmeter. Het gaat er dan niet om wat de precieze prijs is, omdat er dan al snel appels met peren worden vergeleken. Het gaat er om: vindt de klant het tarief redelijk?

We doen er dus alles aan om een eerlijke vergelijking tussen notariskantoren te maken.

Wat voegen we toe?

De diensten van de notaris gaan vaak verder dan bij veel cliënten bekend. Een verklaring van erfrecht kan worden uitgebreid tot de afwikkeling van de gehele nalatenschap, met de aangifte erfbelasting en de akte van verdeling op het bureau van de notaris. De cliënt moet de dienstverlening wel kennen, en daar helpen wij bij. Daarnaast focussen wij niet op prijs. Dit is de eerste notarisvergelijker in Nederland die niet focust op prijs.

“ Dit is de eerste notarisvergelijker in Nederland die niet focust op prijs!”
“We schuiven de notaris naar voren!”

Verder brengen we de specialistische dienstverlening (mediation, estate planning, agrarisch recht) onder de aandacht brengen van de cliënten. Tot slot was het natuurlijk veel verstandiger geweest als de notaris ook alle koopovereenkomsten zou opstellen. Wij stimuleren cliënten ook hier een offerte voor op te vragen, zodat deze dienst vaker bij de notaris terechtkomt.

Hoe werkt dat met die beoordelingen/recensies?

Ons eerlijke en transparante systeem zorgt ervoor dat notarissen worden beoordeeld door cliënten. Mensen die dus echt ervaring hebben met het notariskantoor. Een kantoor wordt niet alleen beoordeeld op prijs, maar vooral op andere zaken. Bijvoorbeeld: was de dienstverlening begrijpelijk? Komt de notaris zijn afspraken na?

Onafhankelijk

Wij zijn onafhankelijk en niet gelieerd aan een grote partij. Ons doel is om zoveel mogelijk notariskantoren betrokken te houden onze website, maar het is altijd een eigen keuze van een notariskantoor.

Wat gaat het kosten?

De eerste aanvragen per kantoor zijn gratis. Daarna wordt € 7,- per offerte in rekening gebracht.

Aantal aanvragen?

Een cliënt kan maximaal 4 offertes aanvragen. We controleren op IP-adres en op e-mailadres. Het gemiddelde is echter veel lager dan 4, de meeste aanvragers vragen een offerte op bij 2 notariskantoren.

Ik wil meedoen!

Heeft u kantoor al gratis aanvragen ontvangen en wilt u aanvragen blijven ontvangen? Stuur dan een e-mail aan info@eengoedenotaris.nl

Voor alle vragen over de site, de offerteaanvragen of andere zaken kunt u contact opnemen via info@eengoedenotaris.nl.