Veelgestelde vragen

Wat is de meest aangevraagde offerte?

We zien vooral dat het samenlevingscontract populair is. Daarnaast worden er heel veel offertes aangevraagd door mensen die een huis kopen. Omdat de aankoop van een huis vaak wordt gecombineerd met de vestiging van een hypotheek, zien we dat die aanvraag samen wordt gedaan. Er wordt dan aangevraagd: de leveringsakte en de hypotheekakte. Notariskosten vergelijken voor adviesproducten is veel lastiger. Je kunt wel uurtarieven vergelijken van notarissen, maar je weet dan niet van te voren hoelang de notaris ermee bezig is.

Wat is een goede notaris?

Een goede notaris is voor www.eengoedenotaris.nl een notaris die op meerdere vlakken goed scoort. Dit kan zijn de prijs, maar veel andere zaken vinden wij belangrijker. Waar is de notaris goed in? Wat vinden andere cliënten van de notaris? Wat zijn de openingstijden van een notaris? Spreekt de notaris duidelijke taal? Kortom: begrijp je wat de notaris schrijft en zegt. Komt de notaris zijn afspraken na? Komt de eindprijs overeen met de prijs uit de offerte? Als veel vragen positief worden beantwoord kun je spreken van: een goede notaris!

Waarom mag ik maar bij 4 notarissen aanvragen?

Je vraagt van de notaris een offerte, die moet daar tijd voor vrij maken. Je kunt daarom op onze site uitgebreid notarissen selecteren. Uiteindelijk kies jij de notaris en zorgen wij dat de offerte daar bezorgd wordt. Als geen van die notarissen goed of betaalbaar is kun je later nog eens offertes opvragen. Wij willen alleen niet dat notarissen veel werk doen voor jou, terwijl je misschien wel 10 of 20 kantoren hebt gevraagd.

Hoeveel notarissen zijn er in Nederland?

Op dit moment zijn er meer dan 900 notariskantoren in Nederland. Op een notariskantoor kunnen meerdere notarissen werken. Daarnaast zijn er ook toegevoegd-notarissen. Die mogen wel akten tekenen, maar die zijn geen ondernemer. Kandidaat- notarissen met ervaring mogen de notaris waarnemen (= vervangen) bij afwezigheid van de notaris. Een kandidaat-notaris kan een toegevoegd-notaris niet waarnemen.

Ik weet van veel woorden de betekenis niet. Kunnen jullie die woorden uitleggen?

Iedere maand zetten wij de uitleg van een aantal lastige woorden online. Deze kun je lezen op onze uitlegpagina

.

Ik wil meer weten, schrijven jullie ook blogs?

Ja, die blogs noemen wij artikelen en die kun je lezen op de pagina met artikelen

.