Veelgestelde vragen

Over welke onderwerpen/diensten worden de meeste informatieaanvragen gedaan?

We zien vooral dat het erfrecht veel vragen oproept. Veel vragen gaan over testamenten en het afwikklen van een nalatenschappen. Daarnaast worden er heel veel informatie gevraagd door mensen die een huis kopen. Omdat de aankoop van een huis vaak wordt gecombineerd met de vestiging van een hypotheek, zien we dat die aanvraag samen wordt gedaan. Er wordt dan aangevraagd: de leveringsakte en de hypotheekakte.

Wat is een goede notaris?

Een goede notaris is voor www.eengoedenotaris.nl een notaris die op meerdere vlakken goed scoort. Dit kan zijn de prijs, maar veel andere zaken vinden wij belangrijker. Waar is de notaris goed in? Wat vinden andere cliënten van de notaris? Wat zijn de openingstijden van een notaris? Spreekt de notaris duidelijke taal? Kortom: begrijp je wat de notaris schrijft en zegt. Komt de notaris zijn afspraken na? Komt de eindprijs overeen met de prijs uit de offerte? Als veel vragen positief worden beantwoord kun je spreken van: een goede notaris!

Waarom mag ik maar bij 4 notarissen aanvragen?

Je vraagt van de notaris informatie, die moet daar tijd voor vrij maken. Je kunt daarom op onze site uitgebreid notarissen selecteren. Uiteindelijk kies jij de notaris en zorgen wij dat de informatieaanvraag daar bezorgd wordt.

Hoeveel notarissen zijn er in Nederland?

Op dit moment zijn er meer dan 900 notariskantoren in Nederland. Op een notariskantoor kunnen meerdere notarissen werken. Daarnaast zijn er ook toegevoegd-notarissen. Die mogen wel akten tekenen, maar die zijn geen ondernemer. Kandidaat- notarissen met ervaring mogen de notaris waarnemen (= vervangen) bij afwezigheid van de notaris. Een kandidaat-notaris kan een toegevoegd-notaris niet waarnemen.

Ik weet van veel woorden de betekenis niet. Kunnen jullie die woorden uitleggen?

Iedere maand zetten wij de uitleg van een aantal lastige woorden online. Deze kun je lezen op onze uitlegpagina

.

Ik wil meer weten, schrijven jullie ook blogs?

Ja, die blogs noemen wij artikelen en die kun je lezen op de pagina met artikelen

.

Laatst gezocht:

    Ook interessant: