Artikelen

Schenkbelasting 2019

Ieder jaar worden de vrijstellingen voor de schenkbelasting verhoogd. In dit artikel vind je de vrijstellingen voor 2019

Huis kopen met een schenking

Als je een huis gaat kopen moet je die betalen. Dit kan met eigen geld, met geld van de bank of met geld dat aan jou wordt geschonken. Alles over schenking en eigen huis lees je in dit artikel.

Verschil Testament en Levenstestament

Het levenstestament is bedoeld voor de situatie dat je nog wel leeft, maar zelf geen beslissingen meer kunt nemen, het testament geldt pas als je niet meer leeft

Dag van de notaris

De landelijke publieksdag is een idee van de beroepsorganisatie KNB, een organisatie waar alle notarissen lid van zijn en die dit jaar 175 jaar bestaat.

Wat is een tweetrapsmaking?

Wat betekent een tweetrapsmaking? Wat zijn de voordelen? Wanneer gebruik je een tweetrapsmaking en wat zijn de nadelen? Dat lees je in dit artikel.

Notariskosten aangifte erfbelasting

Na een overlijden moet je vaak een aangifte doen voor de erfbelasting. De notaris kan dit voor je doen. Lees in dit artikel alles over de aangifte erfbelasting.

Gratis gesprek notaris?

Soms is het goed om met een notaris in gesprek te gaan. Je wilt dan van te voren wel weten of dit geld kost. Vraag via onze site een gratis gesprek aan bij een notaris in jouw regio.

Notariskosten Testament

In dit artikel vind je een aantal handige tips voor wanneer je een offerte voor een testament nodig hebt.

Notariskosten akte van verdeling

Wanneer heb je de akte van verdeling nodig? Wat gaat dat kosten? Hoe zit het met de overdrachtsbelasting? Dat soort vragen wordt beantwoord in dit artikel.

Koopovereenkomst door notaris

Wie stelt de koopovereenkomst op? De notaris natuurlijk! In dit artikel lees je waarom dit verstandig is. Daarnaast kun je offertes opvragen voor het opstellen van de koopovereenkomst.

Notariskosten Levenstestament

Het levenstestament is (meestal) bedoeld voor de situatie dat je nog wel leeft, maar zelf geen beslissingen meer kunt nemen.

Notaris en kwaliteitsfonds notariaat, € 9,95

Het staat op de notarisofferte, de kosten voor het Kwaliteitsfonds Notariaat. Wat dit betekent en waar jij die kosten (€ 9,95) moet betalen lees je in dit blog.

Reviews Notarissen

Tijd om goede ervaringen van notarissen in heel Nederland te vergelijken? Wij vergelijken en niet alleen op prijs, maar ook op andere zaken die belangrijk zijn, zoals begrijpelijkheid en communicatie.

Notariskosten legaliseren handtekening

Soms kan je worden gevraagd om een handtekening te laten legaliseren. Hierna kun je lezen waarom een legalisatie wordt gevraagd. Ook kun je lezen waar je kunt legaliseren en wat de kosten zijn van de legalisatie.

Executeur benoemen

Een executeur benoem je in een testament. Wat zijn de taken van executeur? Wat mag hij wel en niet? Wat zijn de notariskosten voor het benoemen van een executeur.

Notariskosten Hypotheek

De notaris maakt de hypotheekakte op. Wat is een hypotheekakte? Wat zijn de notariskosten? Dat lees je in dit artikel.

De goede notaris en de goedkoopste notaris

Wat is een goede notaris? Wie is de goedkoopste notaris? Waar moet je op letten bij het vergelijken van notarisoffertes?

Notariskosten Appartement

Hoeveel moet je aan notariskosten betalen bij een appartement? Waar moet je allemaal rekening mee houden met de koop van een appartement? Wat is eigenlijk een VVE?

Hypotheek in 2018

Meer over de hypotheekregels in 2018. Hoeveel kan ik lenen? Waar kan ik notariskosten vergelijken en welke informatie is voor mij belangrijk?

Bij welke bank kan een KIK hypotheekakte worden ingeschreven?

Hoeveel moet je betalen aan het kadaster voor het inschrijven van de hypotheekakte? Welke banken hanteren het lage kik-tarief? En welke het hoge kik-tarief?

Kadasterkosten: € 77 of € 126

Direct offerte levering opvragen en informatie Kadasterkosten. Voordat de koopovereenkomst wordt getekend moet al een notaris worden gekozen. De koper kiest meestal de notaris en moet ook kadasterkosten betalen. Wat zijn de notaris en kadasterkosten?

Offerte Verklaring van erfrecht

Wil een notariskosten voor een verklaring van erfrecht vergelijken? Lees dan dit blog: offerte Verklaring van erfrecht

Notaristaal

Soms is het verwarrend al die notaris-taal. Wat is een royement? Wat is een executeur? Of een levering? In dit artikel wordt veel notaristaal uitgelegd

Notariskosten aftrekbaar?

Een van de meeste gestelde vragen aan de notaris is of de notariskosten aftrekbaar zijn. Hierna wordt besproken of notariskosten aftrekbaar zijn.

Oprichten stichting: de notariskosten?

De notaris maakt een notariële akte waarin de statuten van de stichting zijn opgenomen. In de statuten staat bijvoorbeeld waar vergaderd wordt en hoeveel bestuursleden de stichting heeft.

De Notaris Online

Vrijwel alle notariskantoren hebben natuurlijk een website. Er zijn echter ook sites waar je (een deel van) de notarisdiensten kunt regelen.

Koopovereenkomst: hoe nu verder?

De notaris maakte de akte waarmee jij je huis op naam krijgt. Dit gebeurt in de leveringsakte. Bepalingen uit de koopovereenkomst komen in de leveringsakte.

Offerte Samenlevingscontract

Binnenkort samenwonen? In dit artikel vind je een aantal handige tips voor wanneer je een offerte van de notaris voor een samenlevingscontract nodig hebt. Soms is het ook verstandig om naast een samenlevingscontract ook een testament op te stellen.

Notariskosten vergelijken: wat heb je er aan?

Het is eenvoudig om op internet notariskosten te vergelijken. Je vult een paar gegevens in en je verstuurt de offerte.