Artikelen

Waarom een testament opstellen

Testament opstellen, lees alle voor- en nadelen.

Schenken aan kinderen, valkuilen en tips

Schenken aan kinderen, lees alle voor- en nadelen.

Kadasterkosten: € 82,50 of € 144,50

Direct offerte huis kopen opvragen en informatie Kadasterkosten. Voordat de koopovereenkomst wordt getekend moet al een notaris worden gekozen. De koper kiest meestal de notaris en moet ook kadasterkosten betalen. Wat zijn de notaris- en kadasterkosten in 2023?

Notariskosten aftrekbaar?

Een van de meeste gestelde vragen aan de notaris is of de notariskosten aftrekbaar zijn. Hierna wordt besproken of notariskosten aftrekbaar zijn. De regels gelden voor het jaar 2022. Het is geen eenvoudig antwoord maar de meeste notariskosten zijn niet aftrekbaar.

Schenkbelasting 2021

Ieder jaar worden de vrijstellingen voor de schenkbelasting verhoogd. In dit artikel vind je de vrijstellingen voor 2022

Notariskosten Testament

In dit artikel vind je een aantal handige tips voor wanneer je een offerte voor een testament nodig hebt.

Vacatures in het notariaat 2021

Er zijn veel vacatures in het notariaat

Bij welke bank kan een KIK hypotheekakte worden ingeschreven?

Hoeveel moet je betalen aan het kadaster voor het inschrijven van de hypotheekakte? Welke banken hanteren het lage kik-tarief? En welke het hoge kik-tarief?

Ontbinden koopovereenkomst binnen bedenktijd

Als je een woning koopt kun je er binnen drie werkdagen toch nog vanaf. Dit wordt de bedenktijd genoemd. Eigenlijk best vreemd omdat de koopovereenkomst dan al us gesloten. Hoe de bedenktijd werkt kun je hier lezen.

Vergelijken Notarissen

Is het voor jou tijd om notarissen in heel Nederland te vergelijken? Wij vergelijken en niet alleen op prijs, maar op alles wat relevant is. Alles voor een goede notaris.

NHG betekent Nationale Hypotheek Garantie

Als je een huis gaat kopen kom je de term regelmatig tegen: NHG. Wat is NHG? En waarom kan het voor jou handig zijn. Verder alvast: NHG in 2020

Waarom gaan Nederlanders naar de notaris?

Er zijn vele redenen waarom iemand de notaris nodig heeft. In dit artikel worden alle mogelijke scenario's besproken

De Notaris Offline

De meeste diensten worden offline gekocht en online vergeleken. Dit geldt voor hotels, verzekeringen en ook voor de notaris.

Gratis gesprek notaris

Soms is het goed om met een notaris in gesprek te gaan. Je wilt dan van te voren wel weten of dit geld kost. Vraag via onze site een gratis gesprek aan bij een notaris in jouw regio.

Oprichten BV en doeloverschrijding

Iedere BV heeft een doel. Je kunt het doel overschrijden. Wat betekent dat eigenlijk?

Schenkbelasting 2020

Ieder jaar worden de vrijstellingen voor de schenkbelasting verhoogd. In dit artikel vind je de vrijstellingen voor 2020

Handelen namens de BV in oprichting

Kun je handelen namens een BV in oprichting? En wat zijn de aandachtspunten? In dit artikel lees je er meer over!

De benoeming van een nieuw bestuurslid

Wanneer wordt de bestuurder van een BV benoemd? In dit blog lees je er meer over!

De taken van de Kamer van Koophandel

Wat doet de Kamer van Koophandel, en wanneer moet je betalen aan de KVK

Oprichten BV bij de notaris

De BV is een van de meest voorkomende rechtsvormen van Nederland. Wat is een BV eigenlijk en waar je de BV op

Notariskosten Levenstestament

Het levenstestament is (meestal) bedoeld voor de situatie dat je nog wel leeft, maar zelf geen beslissingen meer kunt nemen.

Notariskosten Hypotheek

De notaris maakt de hypotheekakte op. Wat is een hypotheekakte? Wat zijn de notariskosten? Moet ik kadasterkosten betalen? Dat lees je in dit artikel.

Verplicht of onverplicht: de Notaris

Waar heb ik een notaris nodig? En wat mag ik ook regelen zonder notaris?

Offerte Verklaring van erfrecht

Wil een notariskosten voor een verklaring van erfrecht vergelijken? Lees dan dit blog: offerte Verklaring van erfrecht

Verschil testament en samenlevingscontract

Wat is het verschil tussen een samenlevingscontract en een testament? Wanneer sluit je een samenlevingscontract en wanneer maak je een testament op?

Geregistreerd partnerschap en partnerschapsvoorwaarden

Alles over het geregistreerd partnerschap. Wanneer ga je het partnerschap aan? Wat zijn partnerschapsvoorwaarden? En mag je ook de naam van je partner gebruiken?

Hypotheek in 2019

Meer over de hypotheekregels in 2019. Hoeveel kan ik lenen? Waar kan ik notariskosten vergelijken en welke informatie is voor mij belangrijk?

De Notaris Online

De notaris maakt akten. Dat kan ook voor een (groot) deel online. Hiervan zijn verschillende aanbieders.

Testament voor samenwonenden met kinderen

Als je gaat samenwonen en je hebt kinderen wil je een testament maken. Wat moet er in dit testament staan? Je leest het in dit artikel! Je kunt ook direct de notariskosten van een testament vergelijken.

Notaris Onpartijdig & Onafhankelijk

De notaris is onpartijdig en onafhankelijk. In dit artikel kun je lezen wat dit betekent.

Alles over de uitsluitingsclausule

Wat is een uitsluitingsclausule? Wanneer gebruik je deze clausule en is de uitsluitingsclausule nog nodig na 1 januari 2018? Je leest het in dit artikel!

Notariskosten Kavel kopen

Hoeveel moet je aan notariskosten betalen bij de aankoop van een kavel? Wat is een kavel eigenlijk en wat moet je verder weten over de notaris en de bouwkavel?

Schenkbelasting 2019

Ieder jaar worden de vrijstellingen voor de schenkbelasting verhoogd. In dit artikel vind je de vrijstellingen voor 2019

Huis kopen met een schenking

Als je een huis gaat kopen moet je die betalen. Dit kan met eigen geld, met geld van de bank of met geld dat aan jou wordt geschonken. Alles over schenking en eigen huis lees je in dit artikel.

Verschil Testament en Levenstestament

Het levenstestament is bedoeld voor de situatie dat je nog wel leeft, maar zelf geen beslissingen meer kunt nemen, het testament geldt pas als je niet meer leeft

Dag van de notaris

De landelijke publieksdag is een idee van de beroepsorganisatie KNB, een organisatie waar alle notarissen lid van zijn en die dit jaar 175 jaar bestaat.

Wat is een tweetrapsmaking?

Wat betekent een tweetrapsmaking? Wat zijn de voordelen? Wanneer gebruik je een tweetrapsmaking en wat zijn de nadelen? Dat lees je in dit artikel.

Notariskosten aangifte erfbelasting

Na een overlijden moet je vaak een aangifte doen voor de erfbelasting. De notaris kan dit voor je doen. Lees in dit artikel alles over de aangifte erfbelasting.

Notariskosten akte van verdeling

Wanneer heb je de akte van verdeling nodig? Wat gaat dat kosten? Hoe zit het met de overdrachtsbelasting? Dat soort vragen wordt beantwoord in dit artikel.

Koopovereenkomst door notaris

Wie stelt de koopovereenkomst op? De notaris natuurlijk! In dit artikel lees je waarom dit verstandig is. Daarnaast kun je offertes opvragen voor het opstellen van de koopovereenkomst.

Notaris en kwaliteitsfonds notariaat, € 9,95

Het staat op de notarisofferte, de kosten voor het Kwaliteitsfonds Notariaat. Wat dit betekent en waar jij die kosten (€ 9,95) moet betalen lees je in dit blog.

Reviews Notarissen

Tijd om goede ervaringen van notarissen in heel Nederland te vergelijken? Wij vergelijken en niet alleen op prijs, maar ook op andere zaken die belangrijk zijn, zoals begrijpelijkheid en communicatie.

Notariskosten legaliseren handtekening

Soms kan je worden gevraagd om een handtekening te laten legaliseren. Hierna kun je lezen waarom een legalisatie wordt gevraagd. Ook kun je lezen waar je kunt legaliseren en wat de kosten zijn van de legalisatie.

Executeur benoemen

Een executeur benoem je in een testament. Wat zijn de taken van executeur? Wat mag hij wel en niet? Wat zijn de notariskosten voor het benoemen van een executeur.

De goede notaris en de goedkoopste notaris

Wat is een goede notaris? Wie is de goedkoopste notaris? Waar moet je op letten bij het vergelijken van notarisoffertes?

Notariskosten Appartement

Hoeveel moet je aan notariskosten betalen bij een appartement? Waar moet je allemaal rekening mee houden met de koop van een appartement? Wat is eigenlijk een VVE?

Notaristaal

Soms is het verwarrend al die notaris-taal. Wat is een royement? Wat is een executeur? Of een levering? In dit artikel wordt veel notaristaal uitgelegd

Oprichten stichting: de notariskosten?

De notaris maakt een notariële akte waarin de statuten van de stichting zijn opgenomen. In de statuten staat bijvoorbeeld waar vergaderd wordt en hoeveel bestuursleden de stichting heeft.

Koopovereenkomst: hoe nu verder?

De notaris maakte de akte waarmee jij je huis op naam krijgt. Dit gebeurt in de leveringsakte. Bepalingen uit de koopovereenkomst komen in de leveringsakte.

Offerte Samenlevingscontract

Binnenkort samenwonen? In dit artikel vind je een aantal handige tips voor wanneer je een offerte van de notaris voor een samenlevingscontract nodig hebt. Soms is het ook verstandig om naast een samenlevingscontract ook een testament op te stellen.

Notariskosten vergelijken: wat heb je er aan?

Het is eenvoudig om op internet notariskosten te vergelijken. Je vult een paar gegevens in en je verstuurt de offerte.