Artikelen

De goede notaris en de goedkoopste notaris

Wat is een goede notaris? Wie is de goedkoopste notaris? Waar moet je op letten bij het vergelijken van notarisoffertes?

Notariskosten Appartement

Hoeveel moet je aan notariskosten betalen bij een appartement? Waar moet je allemaal rekening mee houden met de koop van een appartement? Wat is eigenlijk een VVE?

Bij welke bank kan een KIK hypotheekakte worden ingeschreven?

Hoeveel moet je betalen aan het kadaster voor het inschrijven van de hypotheekakte? Welke banken hanteren het lage kik-tarief? En welke het hoge kik-tarief?

Kadasterkosten: € 77 of € 126

Voordat de koopovereenkomst wordt getekend moet al een notaris worden gekozen. De koper kiest meestal de notaris, maar dit kan anders worden afgesproken. Wat zijn de notariskosten? En wat zijn kadasterkosten?

Offerte Verklaring van erfrecht

Wil je een notariskosten voor een verklaring van erfrecht vergelijken? Lees dan dit blog: offerte Verklaring van erfrecht

Notaristaal

Soms is het verwarrend al die notaris-taal. Wat is een royement? Wat is een executeur? Of een levering? In dit artikel wordt veel notaristaal uitgelegd

Notariskosten aftrekbaar?

Een van de meeste gestelde vragen aan de notaris is of de notariskosten aftrekbaar zijn. Hierna wordt besproken of notariskosten aftrekbaar zijn.

Oprichten stichting: de notariskosten?

De notaris maakt een notariële akte waarin de statuten van de stichting zijn opgenomen. In de statuten staat bijvoorbeeld waar vergaderd wordt en hoeveel bestuursleden de stichting heeft.

De Notaris Online

Vrijwel alle notariskantoren hebben natuurlijk een website. Er zijn echter ook sites waar je (een deel van) de notarisdiensten kunt regelen.

Koopovereenkomst: de notariskosten?

De notaris maakte de akte waarmee jij je huis op naam krijgt. Dit gebeurt in de leveringsakte. Bepalingen uit de koopovereenkomst komen in de leveringsakte.

Offerte Samenlevingscontract

Binnenkort samenwonen? In dit artikel vind je een aantal handige tips voor wanneer je een offerte van de notaris voor een samenlevingscontract nodig hebt. Soms is het ook verstandig om naast een samenlevingscontract ook een testament op te stellen.

Notariskosten vergelijken: wat heb je er aan?

Het is eenvoudig om op internet notariskosten te vergelijken. Je vult een paar gegevens in en je verstuurt de offerte.

Notariskosten Testament

In dit artikel vindt u een aantal handige tips voor wanneer u een offerte voor een testament nodig heeft.

Notariskosten Levenstestament

Het levenstestament is (meestal) bedoeld voor de situatie dat je nog wel leeft, maar zelf geen beslissingen meer kunt nemen.

Notariskosten Hypotheek

De notaris maakt de akte op, en vraag hier een honorarium voor. Dit zijn de notariskosten hypotheek (akte). De notaris zal onder meer controleren of u hypotheek mag geven op uw onroerende zaak.