Hypotheek in 2019

20 december 2018 - Leestijd: 2 minuten

Hypotheek in 2019

Huis kopen met hypotheek in 2019

Je wilt een huis kopen! Dan kan de volgende informatie voor jou van belang zijn.

“Ieder jaar veranderen er regels, zorg dat je op de hoogte bent!”

Nieuwe regels 2019

In 2019 veranderen er namelijk weer regels, zoals ieder jaar. Een van de regels die verandert heeft te maken met het maximumbedrag dat je kunt lenen. Dit blijft in 2019 maximaal 100% van de waarde van de woning.

Geldverstrekkers hanteren strakke spelregels voor de verstrekking van nieuwe hypotheken. Deze zijn opgenomen in de wet. Het doel van deze regels is het voorkomen van betalings- en restschuldproblemen bij huiseigenaren.

Maximale geldlening (hypotheek)

In zijn algemeenheid geldt het volgende: Een geldverstrekker mag zelf weten hoeveel geld hij uitleent. Maar een professionele partij (zoals een bank of verzekeraar) houdt hierbij rekening met de waarde van de woning, je inkomen en je schulden. Het inkomen is bij de meeste mensen loon, maar dit kan ook een uitkering zijn. Als je ondernemer bent is dat de winst of inkomen uit bijvoorbeeld je BV. De waarde van de woning wordt vrijwel altijd getaxeerd. De geldverstrekker wil zeker weten wat de waarde van de woning is. Ten slotte tellen de schulden mee. Dit kunnen kredieten zijn bij een bank, maar dit kan ook een creditkaart schuld zijn of studieschuld.

Voor 2019 geldt het volgende:

Sinds een paar jaar wordt de maximale hypotheek elk jaar met 1% verlaagd. Vanaf 1 januari 2019 mag de maximale hypotheek niet hoger zijn dan 100% van de woningwaarde. U zult dus de bijkomende kosten zelf moeten betalen. De bijkomende kosten zijn dan bijvoorbeeld de overdrachtsbelasting, de kadasterkosten en de notariskosten. Het is dan nog belangrijker om scherp te kijken naar de kosten.

Notariskosten

Via onze website kun je de tarieven van notariskantoren vergelijken. Vul de vragen in en ontvang binnen drie werkdagen offertes van notarissen jouw regio.


Nu actie ondernemen:


Laatst gezocht:

    Ook interessant: