Offerte Verklaring van erfrecht

17 december 2017 - Leestijd: 2 minuten

Offerte Verklaring van erfrecht

De notaris mag zelf bepalen welke kosten hij in rekening brengt voor zijn diensten. Het kan dus raadzaam zijn om de notariskosten voor een verklaring van erfrecht te vergelijken. Direct vergelijken? www.eengoedenotaris.nl. U moet dan wel weten wat u moet vergelijken. Daar schrijven wij in dit artikel over.

“Een verklaring van erfrecht: noodzakelijk kwaad, maar ook belangrijk! Let op de notariskosten”

In dit artikel vindt u 5 handige tips voor wanneer u een offerte voor een verklaring van erfrecht nodig heeft.

1.

U kunt zelf bij het Centraal Testamenten Register opvragen of de overledene een testament had, dit bespaart de notaris tijd. Kijk op: Centraal Testamentenregister. Ook als u niet zeker weet of er een testament is en/of u een verklaring van erfrecht nodig heeft is dit een mooie eerste stap.

2.

De notaris waar het testament in de kluis ligt vraagt geld voor het opvragen van een kopie van het testament. Soms is het daarom goedkoper om de verklaring van erfrecht ook bij deze notaris te regelen. Ook kun je kijken of er ergens een afschrift (kopie) van de akte is. Het is altijd verstandig om vooraf even te vragen wat het kost om een testament op te vragen.

3.

Vergelijk bijkomende kosten in een notarisofferte. Soms worden er extra kosten gerekend voor inzage in de basisregisters, zoals het kadaster, de gemeentelijke basisadministratie en het curateleregister. Kortom: vergelijk geen appels met peren.

4.

Vraag of de notaris extra kosten rekent voor volmachten of een beneficiaire aanvaarding. Beneficiaire aanvaarding kan heel verstandig zijn, maar het kost ook geld: in ieder geval kosten voor de griffie.

5.

Vraag hoe ver de dienstverlening van de notaris gaat. Wilt u alleen een verklaring van erfrecht? Of wilt u ook advies over erfdelen uit het verleden / fiscaal advies (erfbelasting/ inkomstenbelasting) en hulp bij het beheer van de nalatenschap? Denk er goed over na wat u de notaris vraagt.

Offerte opvragen

Vraag een offerte aan op www.eengoedenotaris.nl. Op onze site worden u een aantal vragen gesteld voordat u de offerte ontvangt: op deze manier krijgt u een juiste offerte en geen “vanaf – prijs”.

Vragen? Stuur een berichtje: info@eengoedenotaris.nl


Nu actie ondernemen: