Offerte Verklaring van erfrecht

17 december 2017

Offerte Verklaring van erfrecht

In 1999 zijn de notaristarieven vrijgegeven. De notaris mag sindsdien zelf bepalen welke kosten hij in rekening brengt voor zijn diensten. Het kan dus raadzaam zijn om de notariskosten voor een verklaring van erfrecht te vergelijken. U moet dan natuurlijk wel weten wat u moet vergelijken. Daar schrijven wij in dit artikel over.

In dit artikel vindt u 5 handige tips voor wanneer u een offerte voor een verklaring van erfrecht nodig heeft.

  1. U kunt zelf bij het Centraal Testamenten Register opvragen of de overledene een testament had, dit bespaart de notaris tijd. Kijk op: Centraal Testamentenregister

  2. De notaris waar het testament in de kluis ligt vraagt geld voor het opvragen van een kopie van het testament. Soms is het daarom goedkoper om de verklaring van erfrecht ook bij deze notaris te regelen. Ook kun je kijken of er ergens een afschrift (kopie) van de akte is.

  3. Vergelijk bijkomende kosten in een notarisofferte. Soms worden er extra kosten gerekend voor inzage in de basisregisters, zoals het kadaster, de gemeentelijke basisadministratie en het curateleregister. Kortom: vergelijk geen appels met peren.

  4. Vraag of de notaris extra kosten rekent voor volmachten of een beneficiaire aanvaarding.

  5. Vraag hoe ver de dienstverlening van de notaris gaat. Wilt u alleen een verklaring van erfrecht? Of wilt u ook advies over erfdelen uit het verleden / fiscaal advies (erfbelasting/ inkomstenbelasting) en hulp bij het beheer van de nalatenschap?

Vraag een offerte aan op www.eengoedenotaris.nl. Op onze site worden u een aantal vragen gesteld voordat u de offerte ontvangt: op deze manier krijgt u een juiste offerte en geen “vanaf – prijs”.

Vragen: stuur een berichtje: info@eengoedenotaris.nl


Nu actie ondernemen: