Offerte Verklaring van erfrecht

4 mei 2019 - Leestijd: 2 minuten

Offerte Verklaring van erfrecht

Direct vergelijken? Verklaring van Erfrecht.

De notaris mag zelf bepalen welke kosten hij in rekening brengt voor zijn diensten. Het kan dus slim zijn om de notariskosten voor een verklaring van erfrecht te vergelijken.

Je moet wel weten wat je moet vergelijken. Daar schrijven wij in dit artikel over.

“Een verklaring van erfrecht: noodzakelijk kwaad, maar ook belangrijk! Let op de notariskosten”

In dit artikel vind je 5 handige tips voor wanneer je een offerte voor een verklaring van erfrecht nodig hebt.

1.

Je kunt zelf bij het Centraal Testamenten Register opvragen of de overledene een testament had, dit bespaart de notaris tijd. Kijk op: Centraal Testamentenregister. Ook als je niet zeker weet of er een testament is en/of je een verklaring van erfrecht nodig hebt is dit een mooie eerste stap.

2.

De notaris waar het testament in de kluis ligt vraagt geld voor het opvragen van een kopie van het testament. Soms is het daarom goedkoper om de verklaring van erfrecht ook bij deze notaris te regelen. Ook kun je kijken of er ergens een afschrift (kopie) van de akte is. Het is altijd verstandig om vooraf even te vragen wat het kost om een testament op te vragen.

3.

Vergelijk bijkomende kosten in een notarisofferte. Soms worden er extra kosten gerekend voor inzage in de basisregisters, zoals het kadaster, de gemeentelijke basisadministratie en het curateleregister. Kortom: vergelijk geen appels met peren.

4.

Vraag of de notaris extra kosten rekent voor volmachten of een beneficiaire aanvaarding. Beneficiaire aanvaarding kan heel verstandig zijn, maar het kost ook geld: in ieder geval kosten voor de griffie.

5.

Vraag hoe ver de dienstverlening van de notaris gaat. Wil je alleen een verklaring van erfrecht? Of wil je ook advies over erfdelen uit het verleden / fiscaal advies (erfbelasting/ inkomstenbelasting) en hulp bij het beheer van de nalatenschap? Denk er goed over na wat je van de notaris vraagt.

Offerte opvragen

Vraag een offerte aan op onze site: offerte verklaring van erfrecht. Op onze site worden je een aantal vragen gesteld voordat je de offerte ontvangt: op deze manier krijg je een juiste offerte en geen “vanaf – prijs”. Voor het doen van de aangifte voor de erfbelasting kun je bij ons ook een offerte opvragen.


Nu actie ondernemen:


Laatst gezocht:

    Ook interessant: