Notariskosten vergelijken: wat heb je er aan?

17 april 2017 - Leestijd: 2 minuten

Notariskosten vergelijken: wat heb je er aan?

Notarissen vergelijken

Het is eenvoudig om op internet notariskosten te vergelijken. Je vult een paar gegevens in en je verstuurt de aanvraag. Waarschijnlijk heb je een paar uur later al een paar offertes ontvangen. Maar wat is de kwaliteit van die offertes? Kortom: wat heb je er aan? In de praktijk vaak weinig. Dit komt omdat de notaris maar weinig informatie van je heeft, en daarom is het lastig om een offerte op te stellen voor de notaris. Een voorbeeld: je vraagt een offerte aan voor de dienst “testament”. In een testament kan van alle staan: een “simpele” voogdij benoeming. Het kan echter ook een fiscaal uitgebreid testament zijn met allerlei keuzes voor de nabestaanden. Het bespreken, uitwerken en tekenen van een dergelijk testament is iets anders dan het wijzigingen van de voogd. Het tarief dus ook. Als je dit niet vooraf weet kan dit leiden tot teleurstellingen.

Advies

Ook willen consumenten vaak advies: wat is in mijn geval verstandig en voordelig? Als de notaris van een eenvoudig geval uitgaat en jij van een meer complex verhaal, dan lopen de verwachtingen behoorlijk uiteen. Dit kan er voor zorgen dat je achteraf met hogere kosten wordt geconfronteerd. Daarom zijn de offerteaanvragen op internet vaak niet zo handig en nuttig.

Alternatief notariskosten vergelijken

Onze website houdt rekening met het bovenstaande. Op onze site beantwoord je eerst een aantal vragen zodat de notaris gericht een offerte kan uitbrengen. Dit zorgt ervoor dat je een eerlijke offerte krijgt, en zo echt weet wat jouw notariskosten zullen zijn. Weet je nog niet wat je nodig hebt? Kijk dan wat jij nodig hebt op ‘wat heb ik nodig?’.

Natuurlijk kun je niet alleen een offerte aanvragen voor een testament, maar ook voor heel veel andere notariële diensten. In de toekomst wordt de website uitgebreid met nog meer voorkomende notariële werkzaamheden.

Contact

Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op!


Nu actie ondernemen:


Laatst gezocht:

    Ook interessant: