layout: post title: Gratis gesprek notaris? categories: ‘notaris, gesprek, bespreking, kosten’ description: Is een bespreking bij de notaris gratis? Lees meer en vraag direct notariskosten op voor bespreking bij de notaris. permalink: /gratis-gesprek-notaris/ image: interview_rmcf.svg date: 2018-09-22 excerpt: Soms is het goed om met een notaris in gesprek te gaan. Je wilt dan van te voren wel weten of dit geld kost. Vraag via onze site een gratis gesprek aan bij een notaris in jouw regio. —

Waarom in gesprek met de notaris?

De meeste mensen in Nederland komen een paar keer in hun leven bij de notaris. Soms is het duidelijk dat je een notaris nodig hebt, bijoorbeeld als je een huis koopt of een BV wilt oprichten. Soms is dat nog niet duidelijk. Dan wil je eigenlijk eerst eens in gesprek. Heb ik een notaris nodig? En wat gaat die notaris dan voor mij doen? Er zijn verschillende redenen voor een gesprek met de notaris.

7 redenen voor een gratis gesprek met de notaris

  1. is het voor mij handig en nodig om een testament op te stellen?
  2. is mijn (oude) testament nog goed?
  3. is een levenstestament voor mij goed en verstandig?
  4. moet ik een nalatenschap aanvaarden? En wat zijn de risico’s?
  5. hoe kan ik de eigen bijdrage in een verzorgingstehuis beperken?
  6. Wat is het verschil tussen een testament en een levenstestament?
  7. Wat is een goed testament voor samenwoners met kinderen
“Een goed gesprek met de notaris kan heel verhelderend werken.”

In dit artikel bespreken we verschillende manieren waarop je in contact kunt komen met de notaris.

Bellen met de notaris

Als eerste is er de mogelijkheid om te bellen met een (plaatselijke) notaris. Je kunt een telefoonnummer van een lokale notaris opzoeken, maar je kunt ook bellen met de notaristelefoon.

Bij de notaristelefoon werken kandidaat-notarissen en notarissen die af en toe dienst hebben. Het telefoonnummer van de notaristelefoon is 0900-3469393. De notaristelefoon is iedere dag bereikbaar van 9.00 uur tot 14.00 uur. Er zijn wel kosten aan verbonden: de notaristelefoon kost € 0,80 per minuut.

Notarisinformatie zoeken op Google

Natuurlijk ga je ook op internet zoeken als je informatie nodig hebt over een notarieel onderwerp. Over het algemeen is er heel veel goede informatie te vinden, maar niet altijd is goed te onderscheiden welke informatie voor jou zinvol is. Daarom kom je waarschijnlijk toch tot de conclusie dat het goed is om eens met de notaris in gesprek te gaan.

Een persoonlijk gesprek met de notaris

Als je met de notaris in gesprek gaat is het belangrijk om te weten wat de kosten zijn van het gesprek. Veel mensen denken dat iedere notaris verplicht is om een half uur gratis advies te geven. Dit is niet het geval. Er zijn wel notarissen die dit wel doen. Daarom kun je op onze site bij alle notarissen in Nederland aanvragen wat de kosten zijn voor een eerste vrijblijvende bespreking. Je kunt je aanvraag indienen en duidelijk aangeven waar de bespreking over gaat. Zo weet je van tevoren wat de kosten zijn, zodat je achteraf niet wordt verrast!

Vraag direct offertes op